Filip Świtała odwołany ze stanowiska zastępcy przewodniczącego KNF

Fot. Adobe Stock. Data dodania: 20 września 2022

Filip Świtała został odwołany ze stanowiska zastępcy przewodniczącego Komisji Nadzoru Finansowego - poinformowała KNF w piątkowym komunikacie.

"Premier Beata Szydło odwołała z dniem 23 czerwca 2017 roku zastępcę przewodniczącego Komisji Nadzoru Finansowego pana Filipa Świtałę. Bezpośredni nadzór nad pionem bankowym Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego będzie sprawował przewodniczący KNF Marek Chrzanowski" - napisano w komunikacie KNF.

Świtała został powołany do KNF w lutym tego roku razem z Marcinem Pachuckim - zastąpili oni odwołanych wówczas Lesława Gajka i Wojciecha Kwaśniaka. W Urzędzie Komisji Nadzoru Finansowego Świtała odpowiadał za nadzór nad pionem bankowym. Jest związany z nadzorem bankowym od 2006 roku. Od 2011 roku pełnił funkcję kierowniczą w Departamencie Bankowości Komercyjnej i Specjalistycznej oraz Instytucji Płatniczych Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego.
×

SŁOWA KLUCZOWE I ALERTY

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu

Podaj poprawny adres e-mail
W związku z bezpłatną subskrypcją zgadzam się na otrzymywanie na podany adres email informacji handlowych.
Informujemy, że dane przekazane w związku z zamówieniem newslettera będą przetwarzane zgodnie z Polityką Prywatności PTWP Online Sp. z o.o.

Usługa zostanie uruchomiania po kliknięciu w link aktywacyjny przesłany na podany adres email.

W każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera i innych informacji.
Musisz zaznaczyć wymaganą zgodę

Do artykułu: Filip Świtała odwołany ze stanowiska zastępcy przewodniczącego KNF

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.