Grupa PTWP SA, wydawca magazynu Rynek Spożywczy oraz portali portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, wspólnie z Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji przyznała - już po raz piąty - firmom z branży żywnościowej certyfikaty "Dobry produkt - wybór ekspertów".
Oprócz wyżej wymienionych osób, w skład jury, które wyłoniło nagrodzone produkty i firmy, wchodzą także doc. dr Urszula Kłosiewicz-Górecka, zastępca dyrektora ds. Koordynacji Badań Instytut Badań Rynku, Konsumpcji i Koniunktur; Andrzej Wojciechowicz, szef firmy doradczej FMCG Business Consulting, Andrzej Faliński, dyrektor generalny POHiD oraz Maciej Siejewicz, marketing i communication manager GfK Polonia.
Celem przyznania Certyfikatów Dobry Produkt jest promocja doskonałej polskiej żywności i popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą.
Certyfikaty zostały wręczone w trzech kategoriach: Produkt wysokiej jakości, Produkt innowacyjny oraz Produkt tradycyjny i regionalny.
Certyfikat w kategorii Produkt innowacyjny otrzymały herbatniki ułatwiające trawienie Viva Digestive, którego producentem jest S.C. European Foods SA, Draganesti. Nagrodę odebrał Catalin Gabriel Vasile, prezes zarządu, Global Food Poland Sp. z o.o.
Drugim nagradzanym produktem w kategorii Innowacyjny Produkt są mrożone owoce w polewie kakowej Fantasia di Frutti marki Igloopol, którego producentem jest ANO Sp. z o.o. z Dębicy. Certyfikat odebrała Iwona Repetowska, brand manager marki Igloopol reprezentująca firmę Ano Sp. z o.o.
Certyfikat w Kategorii Innowacyjny Produkt otrzymały także Zioła mrożone (bazylia, koperek, pietruszka, 8 ziół) firmy Frosta Sp. z o.o., a odebrał go przedstawiciel spółki - Piotr Kamiński.
Wyróżnienie w kategorii Innowacyjny Produkt otrzymał także produkt o nazwie Puffins (suszone jabłka, suszone wiśnie), którego producentem jest Microfood Piotr Barczyk z Ostrzeszowa. Certyfikat odebrała Katarzyna Barczyk, dyrektor ds. marketingu firmy Microfood.
Ostatnim produktem w Kategorii Innowacyjny Produkt, któremu przyznano certyfikat są: Ślimaki w bulionie warzywnym firmy PPHU Eko Snails Garden z Rydzówki, a odebrali go właściciele przedsiębiorstwa - Mariola Piłat oraz Grzegorz Skalmowski.
Więcej na PortaluSpożywczym.pl