• Strefa premium

Jackiewicz, MSP: Stanisław Kluza rozważany na inne stanowiska niż szef GPW

Autor: wnp.pl (Katarzyna Walterska)
07-01-2016 06:34 |  aktualizacja: 07-01-2016 13:27
Jackiewicz, MSP: Stanisław Kluza rozważany na inne stanowiska niż szef GPW

Stanisław Kluza, pierwszy szef Komisji Nadzoru Finansowego, jest najczęściej wymienianym w mediach kandydatem na prezesa Giełdy Papierów Wartościowych

Fot. PTWP (Piotr Waniorek)

Stanisław Kluza, który jeszcze kilka godzin temu pojawiał się w doniesieniach medialnych jako kandydat na szefa Giełdy Papierów Wartościowych, będzie brany pod uwagę w kontekście innych instytucji finansowych - poinformował Dawid Jackiewicz, minister skarbu państwa, podczas prezentacji kandydatury Małgorzaty Zaleskiej na nowego szefa Giełdy Papierów Wartościowych.

- Nie mogę potwierdzić, czy Stanisław Kluza był kandydatem rozważanym przez nas przy wyborze kandydata na prezesa giełdy. Mogę tylko powiedzieć, że jest to jedna z najlepiej przygotowanych osób do podejmowania wielkich wyzwań związanych z rynkiem kapitałowym, finansami publicznymi i instytucjami, w których reprezentowane są interesy państwa. Nie wykluczam, że to nazwisko będzie się pojawiało i będzie poważnie brane pod uwagę w kontekście tych instytucji - powiedział minister skarbu podczas konferencji na GPW.